Ruud de Jongh

Energiehub050 biedt ons een unieke mogelijkheid om samen te werken met de onderwijsinstellingen en de andere partners om te zorgen dat het onderwijs goed is afgestemd op de praktijk die wij dagelijks zien.

Ruud de Jongh

Mijn naam is Ruud de Jongh van Shell Nederland. Als Vice President Gas & Hydrogen Partnerships hou ik me bezig met de transitie van aardgas naar groene waterstof.

Shell heeft al een lange historie in Groningen en de omliggende provincies. En ook vandaag de dag zijn we hier betrokken bij verschillende projecten, onderzoek en onderwijs op het gebied van hernieuwbare energie en waterstof. Wij hebben ons aangesloten bij Energiehub050 om bij te dragen aan de ontwikkeling van vakkundig personeel voor de energietransitie in Noord-Nederland. Op deze manier hopen we samen met de regio te werken aan het realiseren van de benodigde verduurzaming in de komende jaren. Energiehub050 biedt ons een unieke mogelijkheid om samen te werken met de onderwijsinstellingen en de andere partners om te zorgen dat het onderwijs goed is afgestemd op de praktijk die wij dagelijks zien. De hands-on ervaring die Energiehub050 kan bieden is van grote meerwaarde voor de opleidingen. Daarnaast hopen we dat het gebouw en alle moderne installaties ook een inspiratie kunnen bieden voor geïnteresseerden om zelf aan de slag te gaan met de verduurzaming.

Shell Logo
  • Bedrijfsnaam Shell Nederland B.V.
  • Product of dienst Shell is groot in olie en gas.
  • Locatie Den Haag
  • Visie Bij Shell gebruiken wij menselijke vindingrijkheid, innovatie en technologie om de energie te ontsluiten die onze klanten voor nu en in de toekomst nodig hebben, terwijl wij er tegelijkertijd naar streven om onze invloed op het milieu te beperken.