Handen uit de mouwen voor de energietransitie

Ons verhaal begon met een eenvoudige visie: een toekomst waarin iedereen begrijpt wat energietransitie inhoudt en weet hoe hij of zij hier een steentje aan kan bijdragen. Maar naast die kleine stappen die we individueel zetten, wachten er grote uitdagingen en veranderingen op ons. Hiervoor is het opleiden van mbo-studenten, het bijscholen van huidige werknemers en omscholen van werkenden cruciaal.

DNA Next - Dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen

Alle cursussen en trainingen die bij Energiehub050 worden aangeboden, worden uitgevoerd door DNA Next. DNA Next is een initiatief van de drie noordelijke roc’s Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college. Samen bieden zij eigentijdse opleidingen, cursussen en trainingen. Om bij te blijven, stappen te maken of een nieuw beroep te leren. Want het werk in onze regio is volop in ontwikkeling. En jij natuurlijk ook, voor je werk vandaag en je vak van morgen. Met elkaar maken we regionale impact, door vakmensen bij- en om te scholen. Ons werk verandert. Verander mee.

Trainingen

Energiehub050 biedt trainingen aan die zijn ontworpen om vakmensen mee te nemen in de ontwikkelingen van vandaag en morgen. Van doorgewinterde beroepskracht tot nieuwsgierige beginneling: onze opleidingen zijn op maat gemaakt in samenwerking met bedrijven en sluiten aan bij de wensen van het werkveld.

Bekijk alle trainingen

Kennissessies

Naast nieuwe kennis opdoen ook behoefte om deze te delen en bespreken? Meld je dan aan voor een kennissessie. Tijdens onze kennissessies verkennen we nieuwe ideeën, delen we ervaringen en bespreken we oplossingen en uitdagingen binnen verschillende thema’s. Hiermee bereid jij je voor op de uitdagingen van morgen. Zodra de eerste kennissessies bekend zijn, kun je ze hier vinden.

Bekijk alle kennissessies

Inspiratie en activiteiten voor het primair en voortgezet onderwijs

Scholieren en studenten zijn de vakmensen van de toekomst. Bij Energiehub050 kunnen ze op verschillende manieren kennis maken met de wondere wereld van energie. We helpen leerkrachten en docenten graag in het interesseren van jeugd in de techniek. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Techniek bij EnergieHub050

Deze partners helpen jou op weg