Samen bereiden we ons voor op de uitdagingen van morgen

Gebouw EnegieHub050

Wereldwijd staan we voor een enorme uitdaging op het gebied van milieu, natuur en leefomgeving. Om onze toekomst veilig en zeker te houden moeten we overstappen van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame en CO2 neutrale energiebronnen. Voor die verandering hebben we vakmensen nodig. Energiehub050 bundelt de krachten vanuit het bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen en de gemeenschap om nieuw toekomstbestendig praktijkgericht mbo-onderwijs aan te bieden.

Energiehub050 van bovenaf

We vertellen je graag meer

Wat is Energiehub050 precies?

Energiehub050 is een unieke plek waar bedrijfsleven, overheid en onderwijsinstellingen  samenwerken aan toekomstbestendig onderwijs. We bieden een breed scala aan opleidingen, trainingen, cursussen, kennissessies en voorlichtingsevenementen om scholieren, studenten en vakmensen op te leiden om de verschuiving naar duurzame energie uit te voeren.

Wat maakt ons anders dan andere techniekopleidingen?

Wat ons écht anders maakt dan andere techniekopleidingen is dat we een sterke gemeenschap vormen waarin samenwerking voorop staat. We geloven dat nauwe samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen noodzakelijk is voor de vooruitgang in de energietransitie. Bij Energiehub050 delen we de verantwoordelijkheid om de energietransitie te realiseren en werken we met de allernieuwste technieken aan toekomstgericht onderwijs.

Voor wie is Energiehub050 bedoeld?

Energiehub050 is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de energietransitie. Van basisschoolleerlingen tot doorgewinterde professionals. Hierbij bedoelen we niet alleen professionals die al in de technische en/of energiesector werken, maar ook vanuit allerlei andere vakgebieden. We zijn er ook voor professionals vanuit totaal andere vakgebieden die zich willen laten omscholen/bijscholen om in de energiesector te kunnen werken.

Bieden jullie ook op maat gemaakte trainingen voor bedrijven aan?

Ja, we ontwikkelen op maat gemaakte trainingen en workshops die aansluiten bij specifieke behoeften en vragen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Over het gebouw

Op het Suikerunieterrein in Groningen staat het circulaire, volledig demontabele en aardgasvrije gebouw: Energiehub050. Zowel het tijdelijke gebouw als het beroepsonderwijs dat er wordt gegeven, is zo ontworpen dat het kan meebewegen mee met de eisen van de tijd. Het gebouw Energiehub050 staat op deze locatie tot 2030Daarom heeft het een volledig modulaire structuur. Dat maakt dat het gebouw helemaal demontabel is en in 2030 afgebroken kan worden zonder te slopen. Alle onderdelen zijn dan herbruikbaar. 

De gezichten achter

Freddy de Boer

Freddy de Boer

Programmadirecteur Energiehub050

06 51507286
Jaap Smit

Jaap Smit

DCTerra

06 52523105
Marieke Helder

Marieke Helder

Relatiemanager Techniek LLO Alfa-college & Relatiemanager Techniek DNA Next

06 82141727
Andrea Maring-Kevelam

Andrea Maring-Kevelam

Relatiemanager LLO Techniek (Noorderpoort)

06 2137 8020
Lieke Meijst-De Theije

Lieke Meijst-De Theije

Front- en Backoffice LLO-activiteiten Techniek Alfa-College/ Office-manager Energiehub050

06 23995219
Inge Scheper

Inge Scheper

Communicatieadviseur ai. Energiehub050

06 34069547